Zephyros 231

Weblog - Zephyros 231 Calandtroep Rotterdam

Saturday, April 07, 2007

Opkomst 31-03-2007

Zeepkistenrace
Om half tien verzamelde men zich bij het millieupark aan de Melanchtonweg.
De mensen van het park waren zo vriendelijk geweest om al vast een aantal spullen voor ons apart te zetten, wat heel veel scheelde

Bovendien kregen we ook nog een rondleiding over het park en werd al gauw duidelijk dat er een heleboel verschillende soorten afval bestaan en dat de mensen die op het park werken een heleboel moeten kunnen en weten.
Vervolgens zocht iedere bak de onderdelen uit die men wilde gaan gebruiken. In korte tijd was de aanhanger volgeladen en vertrok men naar het groepshuis (waar de politie even wilde controleren of onze aanhanger wel in orde was, dat was hij natuurlijk)


Na de laatste les voor het insigne zeiler, werd begonnen met de bouw van de zeepkisten. Gelukkig was Stors in de buurt die met de slijpschijven en de lasapperatuur een heleboel technische problemen wist op te lossen (Stors en overige leiding bedankt!)





Eindelijk was het dan zo ver dat de bouwsels van de speciaal voor dit doel gebouwde helling af konden suizen. Sommige kisten scheurden bijna over de volle lengte van het terrein.




Na de afbraak en het opruimen werd de troep gesloten en werd de winnaar van de bakswedstrijden bekend gemaakt. De Dolfijnen! bleken (net) de winnaar, slechts op 1 punt gevolgd door de Robben. De Zeemeeuwen maakten een enorme inhaalslag en werkte hun achterstand bijna helemaal weg (ze kwamen net 3 punten te kort)




Ook voor Stoov was er nog een verrassing. Hij kreeg voor het front van de troep zijn groene linten uitgereikt, ten teken dat hij als Schipper geinstalleerd is.

Na het eten werd het spannend. Het examen van insigne zeiler werd gehouden.
Een van de verkenners scoorde net niet hoog genoeg in het onderdeel BPR en hij krijgt daarover een herkansing. De rest slaagde voor de theorie.
Allemaal gefeliciteerd!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home